Moje putovanje u Nizozemsku i Belgiju

Dragi obožavatelji avantura,
danas ću Vam pisati o jednom od mojih omiljenih putovanja, a to je put u Nizozemsku i Belgiju. Put je bio jako dugačak, od Austrije do Nizozemske, put traje 16 sati. Nevjerojatno. Kada smo ušli u Nizozemsku,  vidjela sam ogroman aerodrom. Nisam mu mogla pogledom pronaći  kraj. U Nizozemsku išli smo kod rodbine, u grad Alphen an den Rijn. Tamo smo proveli zanimljivih sedam dana. Budući da smo došli poslijepodne, taj dan nismo nigdje išli, nego smo se odmarali od puta.img-3061

Drugi dan krenuli smo u Belgiju, Brisel. Tamo sam vidjela nešto slično Slavoluku pobjede, ali nisam točno sigurna kako se zove. Dok smo tražili parkiralište, prošli smo pokraj Europske komisije. Vidjela sam i katedralu Svetog Mihovila i Gudola. Na glavnom trgu vidjela sam građevinu koja je bila predivna. Pročitala sam da se zove ; Grand Place, Bruissels Town Hall. Ta palača je jednim dijelom bila pozlaćena. Jako mi se svidjelo kako je Brisel uređen. Brisel je najpoznatiji po kipu Manneken Pis-u , to znači : „ Dječak koji obavlja malu nuždu“:). Iako po mom mišljenju, trebao bi biti poznatiji po briselskim slasticama i čokoladicama.

 

Sljedeća destinacija nam je bio Roterdam. Tamo ima jedna, velika pomorska luka. Bili smo i na roterdamskom vidikovcu koji je bio jaaako visok. Tamo je toliko puhalo da sam osjećala kao da mi puše kroz kosti, a na fotografijama sam izgledala kao da me spržila struja, ali sve je to vrijedilo tog pogleda. Unutra je bio restoran i kafić. Popila sam vruću čokoladu da se ugrijem.

 

Na trgu u Roterdamu vidjela sam nešto što me je ostavilo bez daha. Staklena tržnica! Kraljica je izgradila staklenu  tržnicu s puno restorana iz različitih dijelova svijeta i različitih izloga. A na krovu od te tržnice je bila tapeta s nekim rupama, a ustvari  te rupe su prozori od nečijih stanova. Zapitala sam se kako ljudi tamo žive naopačke!? Na toj tržnici pojeli smo  njihov poznati batat krumpir. U Roterdamu smo se prošetali i tamo sam još vidjela međunarodnu kolodvorsku stanicu. 20160705_141100Sljedeći dan u Amsterdamu bio mi je najbolji dan. Prvo smo otišli na ogroman aerodrom, zatim smo se vozili na brodiću gdje je bilo puno ljudi. Na brodiću se stave slušalice, izabere jezik i dok se vozite brodićem slušate o tome što vidimo.

 

Zadnji dan bili smo u Haagu. Još se ne mogu odlučiti je li mi je ljepši Haag ili Amsterdam. U Haagu smo bili na Sjevernom moru. To je bilo  predivno, iako i nije bilo baš lijepo vrijeme izula sam se i osjetila pijesak od plaže. Hodala sam i hodala, trčala i skakala, vidjela sam različite vrste pijeska samo na jednoj plaži. Stigla sam napokon do mora, do Sjevernog mora, nisam mogla vjerovati. Nadam se da ću opet otići tamo.

 

Ovo je bilo sigurno jedno od mojih najboljih i najljepših putovanja!!!

Vaša Karla!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s