Samopouzdanje. Gdje je nestalo?

Dragi moji, danas vam dolazim s temom koja nije bila planirana. Naime, razmišljala sam o samopouzdanju danas kod mladih, najviše u osnovnoj školi jer o tome mogu najviše pisati. Kad sam pričala s mnogim ljudima svi su rekli da im je “level” samopouzdanja pao. Zašto se to događa? Gdje je samopouzdanje?

Sjećam se sebe kada dam bila skroz mala. Npr. netko novi dolazi u grupu ljudi ili se nalazim na nekom ne baš meni najpoznatijem mjestu i ljudima uvijek ja prilazm prva i započinjem konverzaciju :” Bok ja se zovem Karla, a ti….”. Sada je to puno drukčije sad ne prilazim kao prije. Mislim da je jedan od razliga definitifno taj da se bojimo ili sramimo. Kada bolje razmislim čega bi se trebali bojati, ali u tom trenutku najmanje razmišljamo o tome. Razmišljamo kako će ta osoba reagirati, kako će se ponašati prema meni, kakve su joj osobine, možda je ovakva, a možda onakva…. To su neke od pitalica koje si često postavljamo. Svemu tome razlog je škola, ne škola kao ustanova nego društvo, okolina. Žalosno je to da nam je bitnije što drugi misle nego što mi mislimo o tome i naši bližnji. Evo primjera i za to, ako naše društvo ne pozdravi susjeda na ulici neću ni ja, ako se događa nasilje i nitko ne reagira neću ni ja…. Nisu svi jaki (mentalno) da podnesu takve stvari. Zbog toga često dolazi do raznih ovisnosti. Na primjer pušenje, vjerovali vi to ili ne mnogi u osnovnoj školi od šestog razreda pa više puše, opet jer to društvo radi i jer im je to utjeha. Također dolazi do lošeg ponašanja, laganja svima (roditeljima i samima sebi), Dolazi do samoozljeđivanja. Počne od malih, ali vrlo lako dođe i do velikih. U najgorim slučajevima do pokušaja samoubojstva. Razmislite malo o tome. Ako vidite da je netko usamljen ili da pokazuje nekakve znakove priđite mu. Nemam baš slika i nije neka vesela tema, ali htjela sam ovo izbaciti iz sebe. Idući put se vidimo s veselijim blogom. Naravno zanima me i vaše mišljenje stoga mi pšišite komentare ili lajkajte post.

Volim vas!♥

Idite samouvjereno u pravcu svojih snova. Živite život koji ste zamislili!

8 misli o “Samopouzdanje. Gdje je nestalo?

  1. Kada klikneš free download da preuzmeš sliku mogu ti se pojaviti neki kvadrati sa slikama i samo klikneš na one koje ti iznad piše da trebaš odabrati jer to je za slučaj da nisi neki virus da se stranica ne zarazi, valjda si skužila.

    Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s